Aby se tělo necítilo unavené a dobře fungovalo, potřebujeme kvalitní jídlo.

Strava ovlivňuje zdraví mnohem víc, než se domníváme.

Přemýšlíte o tom, co vkládáte do úst?

Společnost bohužel vyměnila kvalitu potravin za kvantitu.

Nejsnadnější pro správně fungující organismus je řídit se stravou podle krevních skupin. Každá krevní skupina totiž přináší jiný životní příběh.

Pro dobrou funkci těla je dobré sledovat, které potraviny nám dělají dobře a které nám dobře nedělají. Někteří lidé snáší dobře maso, jiní mají problémy s jeho trávením a neví proč.

Zdravotnictví se o jiné důležité poznatky nezajímá a lékař vám raději, nežli se zabývat krevní skupinou napíše lék.

A tak například v období nemocí je dobré se držet stravováním  dle krevní skupiny a jíst co nejzdravěji.  Nezatěžovat zbytečně organismus jídlem je prvořadé, jinak stravu dlouho trávíme, a tělo  nemá dostatek času se zregenerovat z nemoci.

Také rozdíly v krevních skupinách ovlivňují trávící a imunitní systém.

Důležité je, jaké potraviny nakupujeme.   Občas pozoruji, co do košíků nakupující vkládají a je to docela šílenost. Je neskutečné co jsme schopni zkonzumovat.

Všichni ti, kdo trpí, protože nakupují tašky stravy naprosto nevhodné pro svou krevní skupinu, by nemuseli trpět. Zabraňme prosím, tím, co vložíme do úst spoustě dalším, hlavně chronickým nemocem.

Přála bych si, aby si co nejvíce lidiček ale i lékařů vzpomnělo na citát Hippokratův

AŤ TVÁ STRAVA JE TVÝM LÉKEM A TVŮJ LÉK TVOJÍ STRAVOU

Já preferuju zdravější a tím samozřejmě dražší potraviny. Pro mě je důležitá kvalita potravin, zdraví je u mě na prvním místě.  Máme kolem sebe tolik drahých a nepotřebných věcí a do našeho zdraví se nám investovat nechce. Jsme zvyklí, že se o nás někdo postará, je opravdu čas převzít zodpovědnost každý sám za sebe.

Nakupuji ve farmářských prodejnách a ve zdravé výživě,  v podstatě nemám v supermarketu ani co koupit.  Upřednostňuji, jak už jsem výše psala kvalitní potraviny, před pochybnými levnými produkty.

S podivem sleduji  jaký chemický mix je schopný člověk pozřít.  Poslední dobou obsahují výrobky palmový olej, karmin (jogurty), emulgátory, glutamany, zahušťovadla, skupinu éček atd. Takové výrobky je lepší vůbec nekupovat.

Lepší je si nejprve zjistit, co výrobek obsahuje.

V dnešní době jsou stále zvířata ustájená a zavřená, nemají žádný pohyb a tím více nemocí. Je jen na nás zda si vědomě vybereme, co vložíme do úst.

A ještě něco , vepřové maso není vhodné pro žádnou krevní skupinu.

Každý máme jiný organismus a jiné zažívání a to díky odlišným krevním skupinám.

Například krevní skupina O, nemá problém strávit maso, protože je to nejstarší krevní skupina z dob lovení, tedy konzumování hlavně masa.

Jenže jednalo se o maso zdravé, volně se pohybujících zvířat, tyto zvířata nevěděli, co jsou hormony a antibiotika.

Tato skupina potřebuje stravu s vysokým podílem bílkovin. Prospívá jim fyzická aktivita a dožívají se nejvyššího věku.

Oproti tomu skupina A má předky, kteří se živili převážně stravou rostlinnou až vegetariánskou. Má citlivý imunitní systém. Mléčné výrobky a bílkoviny velmi špatně tráví. Áčka potřebují spíše zklidnit a tak nejvhodnějším cvičením je jóga.

Krevní skupina B vznikla někdy mezi 10 000 až 15 000 lety v oblasti himálajských velehor na území současného Pákistánu a Indie. Tito lidé mají silný kořínek a dobrou imunitu. Spojují materiální i duchovní svět. Béčkům vyhovuje rychlá chůze, plavání, lehký běh a všechno dělat s mírou.

Krevní skupina AB je vzácná. Vznikla promísením Kavkazanů s krevní skupinou A a Mongolů s krevní skupinou B. Nachází se u méně než 5% populace a je to nejnovější krevní skupina.

Každý jsme také originální bytost a to co vyhovuje jednomu, druhému nedělá dobře.

ZMĚNIT JÍDELNÍČEK ZNAMENÁ ZBAVIT SE LÉKŮ

Krevní skupina A, to jsem já, má velmi citlivý trávící systém, málo enzymů a žaludečních šťáv k dobrému rozložení masa, mléčných výrobků a těžkých pokrmů.

Pro skupinu A je vhodná rostlinná strava, z masa jen kuřecí a krůtí maso.

Já když sním jiné maso, např. hovězí, které je nevhodné pro mou KS trávím jídlo 2 dny.

Špatně také trávím běžné pečivo a tak jsem začala péct kváskový chlébík. Nejlépe stravitelný pro nás všechny je žitný, jenže v obchodě je moc hutný. Rozhodla jsem se péct chleba sama a domácí je prostě domácí. Pro mou rodinu peču i klasický pšenično-špaldový chleba.

Postupně jsem sledovala, co mi vyhovuje a co ne. Tělo je neuvěřitelně chytré, stačí mu jen naslouchat.

Mnozí z nás už jsou na cestě něco měnit a to mě moc těší. Naše předcházející generace se o zdraví moc nezajímali. Znám to sama z mé rodiny, kde jsem žila.  Zdraví bylo na posledním místě a práce byla ta nejdůležitější a na prvním místě.

Mám radost, když vidím, že lidé vědomě přemýšlejí, co koupí a nakupují naše české farmářské produkty.

A tady něco pro inspiraci.

Já mám ráda zeleninu na různé způsoby, cuketové placičky, chřest salát, červená řepa, bylinky, dobrou chuť.

Dobré zdraví   =  dobré jídlo

přeji Vám moc krásné prázdninové dny

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • Chci nové články

    Jestliže se vám mé články líbí, zadejte svůj e-mail, novinky vám budou automaticky zaslány

  • Výborná kniha pro každou ženu
  • Nejnovější příspěvky
  • Facebook
  • Kategorie